Fazolová polévka z naložených fazolí
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kostka
- Bujón slepičí
- 900 g
- Fazole v tomatové omáčce
- 7 polévková lžíce
- Jíška instantní
- 1 kávová lžička
- Ocet kvasný lihový
- 3 ks
- Okurky nakládané
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
- 250 g
- Zeleninová směs jarní - mražená
Postup
1 | V litru vody uvaříme kostku slepičího bujonu. |
2 | Ve čtvrtlitru vývaru uvaříme mírně rozmraženou a propláchnutou zeleninu. Když je měkká, přimícháme instantní jíšku, fazole, uvedeme opět do varu, přilijeme zbylý vývar, přidáme na kostičky nakrájené okurky. Před podáváním polévku osolíme a podle chuti přidáme ocet. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 175 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 39,1 mg |
Sodík | 3 g |
Vláknina | 18 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,7 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,2 mg |
Komentáře a hodnocení