Krkonošské kyselo se sušenými houbami

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
5 ks
Brambory
250 ml
Chlebový kvásek
50 g
Houby sušené
2 špetka
Kmín drcený
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
600 ml
Mléko plnotučné
1 kávová lžička
Sůl
600 ml
Voda pitná

Postup

1

Houby namočíme do 150 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Namočené houby doměkka uvaříme ve vodě, v níž byly namočené. V jiném hrnci ve vodě se solí a kmínem vaříme brambory. Když jsou téměř měkké, zašleháme kvas a provaříme. Poté vlijeme uvařené houby i s vývarem, mléko a ještě chvíli vaříme.

3

Na talířích do polévky rozdělíme rozpuštěné máslo.

Nutriční hodnoty

Kalorie 212 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 20 g
Tuky 11 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 21,6 mg
Draslík 628,8 mg
Sodík 169,4 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 1,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 9,1 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 762,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz