Kořeněné masové kuličky

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
12 g
Česnek
1 ks
Cibule
1 ks
Cibulka jarní
1 kg
Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
1 ks
Mrkev kořen
100 ml
Olej olivový
2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká
1 g
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
2 polévková lžíce
Protlak rajčatový
90 g
Strouhanka
1 g
Sůl
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Nastrouháme cibuli, nameleme maso, nasekáme čerstvý koriandr, přidáme 2 utřené stroužky česneku, 1 rozšlehané vejce, strouhanku, protlak, sladkou papriku, nasekaný koriandr, sůl, pepř a smícháme.

2

Tvarujeme kuličky a po všech stranách smažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, až zhnědnou a jsou dobře propečené.

3

Podáváme teplé se sezamovou omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí, na tenké nudličky nakrájenou mrkví a jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 457 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 13 g
Tuky 84 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 144,2 mg
Draslík 675,4 mg
Sodík 292,9 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,5 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz