Fíky pečené
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 40 g
- Cukr moučkový
- 600 g
- Fíky čerstvé
- 120 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Fíky na pečení neloupeme. Vyskládáme je na plech, posypeme cukrem, přlijeme několika lžícemi vody a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut. Cukr při pečení lehce zkaramelizuje a dodá fíkům výbornou chuť. Takto upečené fíky již nijak neupravujeme a podáváme je vychlazené se šlehačkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 165 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 26 g |
Cholesterol | 22,0 mg |
Draslík | 232,1 mg |
Sodík | 1,5 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,4 mg |
Komentáře a hodnocení