Fíky pečené

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
40 g
Cukr moučkový
600 g
Fíky čerstvé
120 ml
Smetana 33% (šlehačka)
60 ml
Voda pitná

Postup

1

Fíky na pečení neloupeme. Vyskládáme je na plech, posypeme cukrem, přlijeme několika lžícemi vody a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut. Cukr při pečení lehce zkaramelizuje a dodá fíkům výbornou chuť. Takto upečené fíky již nijak neupravujeme a podáváme je vychlazené se šlehačkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 165 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 26 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 26 g
Cholesterol 22,0 mg
Draslík 232,1 mg
Sodík 1,5 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz