Baklažánový krém
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 20 ml
- Citronová šťáva
- 120 ml
- Jogurt bílý
- 2 ks
- Lilek
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 50 g
- Petržel kudrnka
- 40 g
- Sezamová pasta
- 5 g
- Sůl
- 1 kávová lžička
- Olej olivový extra panenský
- 6 ks
- Olivy bez pecky
- 6 ks
- Toast pšeničný
Postup
1 | Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou. |
2 | Podáváme s toasty. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 89 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 2,9 mg |
Draslík | 327,9 mg |
Sodík | 343,8 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,1 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení