Baklažánový krém

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
20 ml
Citronová šťáva
120 ml
Jogurt bílý
2 ks
Lilek
3 g
Pepř černý mletý
50 g
Petržel kudrnka
40 g
Sezamová pasta
5 g
Sůl
1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský
6 ks
Olivy bez pecky
6 ks
Toast pšeničný

Postup

1

Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.

2

Podáváme s toasty.

Nutriční hodnoty

Kalorie 89 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 10 g
Tuky 6 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 2,9 mg
Draslík 327,9 mg
Sodík 343,8 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,1 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz