Spagettini s omáčkou boscaiola

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
90 g
Anglická slanina
80 g
Cibulka jarní
5 g
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
600 ml
Smetana 33% (šlehačka)
5 g
Sůl
500 g
Těstoviny Spaghettini
200 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou.

3

Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu.

4

Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 052 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 97 g
Tuky 63 g
Uhlovodany 92 g
Cholesterol 180,3 mg
Draslík 285,0 mg
Sodík 683,5 mg
Vláknina 10 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,7 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz