Spagettini s omáčkou boscaiola
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 90 g
- Anglická slanina
- 80 g
- Cibulka jarní
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 600 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g
- Sůl
- 500 g
- Těstoviny Spaghettini
- 200 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin smažíme na oleji nakrájenou slaninu a plátky žampionů, potom je za stálého míchání podusíme při mírné teplotě ještě asi 5 minut, až zezlátnou. |
3 | Vmícháme trochu smetany a vařečkou seškrábneme ze dna pánve přichycenou slaninu. |
4 | Přidáme zbytek smetany, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Omáčka by měla zhoustnout natolik, aby držela na vařečce. Vmícháme cibulky, sůl a pepř. Omáčkou přelijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 052 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 97 g |
Tuky | 63 g |
Uhlovodany | 92 g |
Cholesterol | 180,3 mg |
Draslík | 285,0 mg |
Sodík | 683,5 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,7 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení