Brambory dušené

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
1 ks
Cibule
1 l
Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 špetka
Sůl

Postup

1

Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Navrstvíme je do kastrolu vymaštěného silně tukem.

2

Vše zalijeme vývarem, poklademe kousky zbylého másla a dusíme doměkka.

Nutriční hodnoty

Kalorie 240 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 35 g
Tuky 6 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 9,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 744,1 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,5 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 31,4 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 17,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz