Brambory dušené
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 1 ks
- Cibule
- 1 l
- Hovězí vývar základní
- 1,5 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Navrstvíme je do kastrolu vymaštěného silně tukem. |
2 | Vše zalijeme vývarem, poklademe kousky zbylého másla a dusíme doměkka. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 240 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 35 g |
Cholesterol | 9,0 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 744,1 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,5 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 31,4 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 17,0 mg |
Komentáře a hodnocení