Tex-Mex kuře
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 280 g
- Avokádo
- 100 g
- Cibule
- 800 g
- Kuřecí prsa
- 2 polévková lžíce
- Limetková šťáva
- 3 g
- Kmín římský
- 4 polévková lžíce
- Olej olivový
- 4 polévková lžíce
- Pomerančová šťáva
- 2 stroužek
- Česnek
- 10 g
- Chilli paprička zelená
- 80 g
- Cibule
- 30 g
- Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce
- Limetková šťáva
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 500 g
- Rajčata
- 5 g
- Sůl
Postup
1 | Připravíme marinádu: smícháme olej, pomerančovou šťávu a kmín. Do kuřecích prsíček uděláme několik šikmých zářezů a vložíme je do mělké misky. Marinádou zalijeme kuřecí maso, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat. |
2 | Připravíme omáčku: smícháme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, chilli a osolíme. |
3 | Z marinády vyjmeme kuřecí maso a 6 minut je z každé strany dozlatova grilujeme 10 cm pod horkým grilem. |
4 | Mezitím rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokáda. Podélně je nakrájíme na plátky a potřeme limetkovou šťávou. |
5 | Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky. Na talířích upravíme plátky avokáda a kuřecího masa, po okrajích je zasypeme nasekanou červenou cibulí. Doprostřed každé porce dáme trochu omáčky, zbytek podáváme zvlášť. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 494 kcal |
Bílkoviny | 46 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 27 g |
Uhlovodany | 18 g |
Cholesterol | 128,0 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 733,8 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 42,8 mg |
Vitamín E | 2,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,9 mg |
Komentáře a hodnocení