Zépékaný prosný nákyp se švestkami

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Cukr krupice
1 ks
Cukr skořicový
20 g
Hrozinky
400 g
Kompot švestkový
100 g
Máslo čerstvé
6 dl
Mléko plnotučné
250 g
Proso - obilky
2 špetka
Sůl
20 g
Švestky sušené
1,5 l
Voda pitná

Postup

1

Proso dáme do síta a přelijeme ho 2-3 x vařící vodou (1.5 litr). Pak ho dáme do zapékací misky, přilijeme 6 dl mléka, přidáme 2 špetky soli, 1 lžíci cukru, omyté sušené švestky bez pecek s hrozinkami, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pomalu pečeme při 180°C přibližně 35-45 minut. Mléko se musí do prosa úplně vsáknout.

2

Prosnou kaši se švestkami rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, přelijeme máslem a podáváme s švestkovým kompotem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 636 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 85 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 78 g
Cholesterol 45,0 mg
Draslík 290,7 mg
Sodík 155,2 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,6 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 960,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz