Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu

Celkový čas:
32 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
12 minut

Ingredience

Počet porcí
6 stroužek
Česnek
3 ks
Cibule
800 g
Jehněčí kýta
3 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
700 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
300 g
Slanina vepřová
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.

2

Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.

3

Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.

4

Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.

5

Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 916 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 17 g
Tuky 70 g
Uhlovodany 10 g
Cholesterol 183,0 mg
Draslík 887,2 mg
Sodík 968,9 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,9 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 21,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz