Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu
- Celkový čas:
- 32 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 12 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 6 stroužek
- Česnek
- 3 ks
- Cibule
- 800 g
- Jehněčí kýta
- 3 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 700 ml
- Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 300 g
- Slanina vepřová
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády. |
2 | Maso pod fólií necháme přes noc marinovat. |
3 | Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly. |
4 | Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou. |
5 | Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 916 kcal |
Bílkoviny | 47 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 70 g |
Uhlovodany | 10 g |
Cholesterol | 183,0 mg |
Draslík | 887,2 mg |
Sodík | 968,9 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,9 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 21,1 mg |
Komentáře a hodnocení