Chřestový salát s těstovinami
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 450 g
- Chřest sterilovaný
- 0,5 ks
- Citrony
- 1 ks
- Jablka
- 250 g
- Těstoviny čtyřvaječné
- 1 l
- Voda pitná
- 200 g
- Žampiony - sterilované
- 30 ml
- Chřest sterilovaný
- 100 ml
- Majonéza
- 200 ml
- Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce
- Oregano sušené
- 1 špetka
- Pepř bílý
Postup
1 | Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Sterilovaný chřest nakrájíme na malé kousky. Do vařených těstovin vmícháme připravenou marinádu (viz níže) a necháme půl hodiny odležet. Na závěr vmícháme do těstovin směs chřestu, plátků jablek s citronovou šťávou. |
3 | Příprava marinády: |
4 | Do majonézy vmícháme mléko a nálev z chřestu, dále přimícháme lžíci oregana a bílý pepř. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 390 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 65 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 5,0 mg |
Draslík | 345,8 mg |
Sodík | 751,6 mg |
Vláknina | 10 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 34,0 mg |
Vitamín E | 1,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,0 mg |
Komentáře a hodnocení