Vepřové Stroganoff

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
4 polévková lžíce
Jogurt krémový bílý natur
25 g
Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička
Muškátový oříšek
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Protlak rajčatový
1 špetka
Sůl
350 g
Vepřová kýta
4,3 dl
Vývar drůbeží
125 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý.

Nutriční hodnoty

Kalorie 520 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 16 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 78,2 mg
Draslík 636,6 mg
Sodík 589,9 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 23,7 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz