Vepřové Stroganoff
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 4 polévková lžíce
- Jogurt krémový bílý natur
- 25 g
- Mouka pšeničná hladká
- 0,5 kávová lžička
- Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 1 špetka
- Sůl
- 350 g
- Vepřová kýta
- 4,3 dl
- Vývar drůbeží
- 125 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 520 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 78,2 mg |
Draslík | 636,6 mg |
Sodík | 589,9 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 23,7 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,4 mg |
Komentáře a hodnocení