Bramborová babucha

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 kávová lžička
Majoránka
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
3 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené
0,5 polévková lžíce
Sůl
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na středním struhadle.

2

Očistíme cibuli s česnekem, drobně je pokrájíme a zpěníme na rozpáleném sádle (1 lžíce) dorůžova, pak ji s omastkem přidáme do mísy k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme.

3

Dvěma lžícemi sádla si vymažeme vyšší pečicí plech a babuchu rozetřeme na celou plochu tak, aby okraje těsta byly trochu zvednuté o okraj plechu.

4

Babuchu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 30–40 minut. Je upečená, když má zlatohnědé okraje.

5

Po vyjmutí z trouby potřeme babuchu (hlavně opečené okraje) tuhým máslem, pokrájíme ji na kostky a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 343 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 36 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 134,7 mg
Draslík 1 g
Sodík 310,0 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 31,8 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz