Bramborová babucha
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 3 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 2 kávová lžička
- Majoránka
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1,5 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce
- Sádlo vepřové škvařené
- 0,5 polévková lžíce
- Sůl
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na středním struhadle. |
2 | Očistíme cibuli s česnekem, drobně je pokrájíme a zpěníme na rozpáleném sádle (1 lžíce) dorůžova, pak ji s omastkem přidáme do mísy k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme. |
3 | Dvěma lžícemi sádla si vymažeme vyšší pečicí plech a babuchu rozetřeme na celou plochu tak, aby okraje těsta byly trochu zvednuté o okraj plechu. |
4 | Babuchu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 30–40 minut. Je upečená, když má zlatohnědé okraje. |
5 | Po vyjmutí z trouby potřeme babuchu (hlavně opečené okraje) tuhým máslem, pokrájíme ji na kostky a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 343 kcal |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 36 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 35 g |
Cholesterol | 134,7 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 310,0 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 31,8 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 20,2 mg |
Komentáře a hodnocení