Hovězí burrito
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 10 g
- Chilli paprička
- 400 g
- Fazole červené sterilované
- 380 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 3 kávová lžička
- Kmín mletý
- 15 g
- Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 polévková lžíce
- Smetana zakysaná 15%
- 5 g
- Sůl
- 500 g
- Tortilla
Postup
1 | Maso nakrájíme na nudličky osolíme a opepříme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nudličky masa, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín. 5 minut průběžně promícháváme a dohněda smažíme. |
3 | Vložíme rajčata a smažíme další asi 3 minuty. Přilijeme šťávu z rajčat, fazole a 8-10 minut ji necháme vyvařit. |
4 | Směs rozdělíme na jednotlivé tortilly a stočíme je. Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené koriandrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 657 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 79 g |
Tuky | 25 g |
Uhlovodany | 78 g |
Cholesterol | 54,2 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 999,9 mg |
Vláknina | 30 g |
Vitamín A | 396,5 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,7 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,8 mg |
Komentáře a hodnocení