Francouzský hamburger
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Bageta
- 60 g
- Cibule
- 20 ml
- Citronová šťáva
- 3 g
- Fenykl obecný
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 3 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 50 g
- Olivy černé
- 3 g
- Oregano sušené
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Provensálské koření
- 100 g
- Rajčata
- 5 g
- Sůl
- 100 g
- Sýr smetanový 65%
- 500 g
- Vepřové maso mleté
Postup
1 | Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery. |
2 | Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 626 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 33 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 33 g |
Cholesterol | 115,0 mg |
Draslík | 542,8 mg |
Sodík | 992,6 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,7 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,5 mg |
Komentáře a hodnocení