Francouzský hamburger

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Bageta
60 g
Cibule
20 ml
Citronová šťáva
3 g
Fenykl obecný
3 polévková lžíce
Olej olivový
3 polévková lžíce
Olej rostlinný
50 g
Olivy černé
3 g
Oregano sušené
3 g
Pepř černý mletý
5 g
Provensálské koření
100 g
Rajčata
5 g
Sůl
100 g
Sýr smetanový 65%
500 g
Vepřové maso mleté

Postup

1

Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery.

2

Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami.

Nutriční hodnoty

Kalorie 626 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 33 g
Tuky 41 g
Uhlovodany 33 g
Cholesterol 115,0 mg
Draslík 542,8 mg
Sodík 992,6 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,7 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz