Chlebový nákyp se sýrem a cibulkou

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
6 krajíc
Chléb pšeničný (bílý)
6 ks
Cibulka jarní
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
100 g
Mozzarella
1 ks
Petržel - nať
50 g
Sýr Ementál (Primátor)
100 g
Sýr Niva (Rokfór)
100 ml
Zakysaná smetana
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Bilý chléb nakrájíme na kostičky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Jarní cibulku, mozzarellu, ementál a nivu dáme do kuchyňského robotu, zalijeme zakysanou smetanou, přidáme vejce a rozmixujeme tak, aby vznikla hladká omáčka.

3

Takto připravenou omáčkou zalijeme kousky chleba v zapékací míse a necháme 30 minut pořádně nasáknout.

4

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací mísu. Nákyp pečeme 30 minut.

5

Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a sypeme najemno nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 564 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 50 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 49 g
Cholesterol 171,7 mg
Draslík 304,7 mg
Sodík 1 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,8 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 10,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz