Chlebový nákyp se sýrem a cibulkou
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 6 krajíc
- Chléb pšeničný (bílý)
- 6 ks
- Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 100 g
- Mozzarella
- 1 ks
- Petržel - nať
- 50 g
- Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g
- Sýr Niva (Rokfór)
- 100 ml
- Zakysaná smetana
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Bilý chléb nakrájíme na kostičky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. |
2 | Jarní cibulku, mozzarellu, ementál a nivu dáme do kuchyňského robotu, zalijeme zakysanou smetanou, přidáme vejce a rozmixujeme tak, aby vznikla hladká omáčka. |
3 | Takto připravenou omáčkou zalijeme kousky chleba v zapékací míse a necháme 30 minut pořádně nasáknout. |
4 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací mísu. Nákyp pečeme 30 minut. |
5 | Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a sypeme najemno nasekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 564 kcal |
Bílkoviny | 25 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 49 g |
Cholesterol | 171,7 mg |
Draslík | 304,7 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,8 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 10,1 mg |
Komentáře a hodnocení