Dýňový koktejl
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 300 g
- Dýně
- 3 ks
- Hřebíček
- 250 g
- Jogurt bílý
- 12 ks
- Máta
- 2 polévková lžíce
- Med včelí
- 0,5 l
- Minerální voda jemně perlivá
- 0,5 l
- Mléko polotučné
- 1 kávová lžička
- Pepř růžový mletý
- 0,5 ks
- Skořice celá
Postup
1 | Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka s trochou minerální vody, skořicí a 2 hřebíčky. Necháme okapat, umixujeme a vychladíme. |
2 | 8 snítek máty (nebo meduňky) omyjeme a nahrubo je nasekáme. |
3 | Bylinky, dýňové pyré, mléko, jogurt a med umixujeme v mixéru a okořeníme tlučeným hřebíčkem ve hmoždíři. |
4 | Koktejl podáváme ve sklenicích, posypeme růžovým pepřem a dozdobíme meduňkou nebo mátou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 185 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 31 g |
Tuky | 5 g |
Uhlovodany | 23 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 456,6 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 16,9 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,7 mg |
Komentáře a hodnocení