Máslový barevný bochníček

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 špetka
Citronová kůra
150 g
Cukr moučkový
50 g
Džem rybízový
150 g
Mouka pšeničná hrubá
120 g
Poleva čokoládová
6 ks
Vaječný bílek slepičí
6 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 špetka
Vanilka mletá
20 g
Máslo čerstvé
20 g
Mouka pšeničná hladká T 650
100 g
Čokoláda hořká
350 g
Cukr moučkový
350 g
Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička
Potravinářská barva
1 polévková lžíce
Punč
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 špetka
Vanilka mletá

Postup

1

V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.

3

Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.

4

Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 202 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 134 g
Tuky 69 g
Uhlovodany 113 g
Cholesterol 507,2 mg
Draslík 237,8 mg
Sodík 125,5 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 8,3 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,3 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 70,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz