Máslový barevný bochníček
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 40 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 špetka
- Citronová kůra
- 150 g
- Cukr moučkový
- 50 g
- Džem rybízový
- 150 g
- Mouka pšeničná hrubá
- 120 g
- Poleva čokoládová
- 6 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 6 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka
- Vanilka mletá
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 20 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g
- Čokoláda hořká
- 350 g
- Cukr moučkový
- 350 g
- Máslo čerstvé
- 0,3 kávová lžička
- Potravinářská barva
- 1 polévková lžíce
- Punč
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka
- Vanilka mletá
Postup
1 | V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout. |
3 | Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou. |
4 | Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 202 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 134 g |
Tuky | 69 g |
Uhlovodany | 113 g |
Cholesterol | 507,2 mg |
Draslík | 237,8 mg |
Sodík | 125,5 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 8,3 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,3 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 70,8 mg |
Komentáře a hodnocení