Hovězí steak na rozmarýnu
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 800 g
- Hovězí kýta
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 ks
- Pažitka
- 1 ks
- Rozmarýn čerstvý
- 5 g
- Sůl
Postup
1 | Hovězí kýtu s kostí nakrájíme na silnější plátky. Pomocí nože do masa uděláme otvory a do nich zapícháme rozmarýn. Maso osolíme a vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a necháme 3 hodiny marinovat. |
2 | Grilovací pánev rozpálíme a marinované maso grilujeme. |
3 | Maso servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 443 kcal |
Bílkoviny | 43 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 116,0 mg |
Draslík | 777,8 mg |
Sodík | 598,7 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 18,8 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,3 mg |
Komentáře a hodnocení