Polévka z václavek

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 kávová lžička
Sůl
150 g
Václavky
1500 ml
Voda pitná

Postup

1

Václavky očistíme, nožky odstraníme a kloboučky nakrájíme na kousky.

2

V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného zamíchání vaříme asi 20 minut. Potom polévku odstavíme z plotny.

3

Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a podle chuti ještě sůl a pepř.

Nutriční hodnoty

Kalorie 49 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 3 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 67,2 mg
Sodík 210,9 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,1 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz