Polévka z václavek
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 150 g
- Václavky
- 1500 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Václavky očistíme, nožky odstraníme a kloboučky nakrájíme na kousky. |
2 | V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného zamíchání vaříme asi 20 minut. Potom polévku odstavíme z plotny. |
3 | Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a podle chuti ještě sůl a pepř. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 49 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 67,2 mg |
Sodík | 210,9 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,1 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,2 mg |
Komentáře a hodnocení