Skopová kýta s fazolemi

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Celer bulvový
3 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
250 g
Fazole bílé
20 g
Mouka pšeničná hladká
100 g
Mrkev kořen
60 ml
Olej rostlinný
4 g
Pepř černý mletý
100 g
Petržel kořen
50 g
Petržel kudrnka
50 ml
Protlak rajčatový
800 g
Skopová kýta
9 g
Sůl
1 l
Voda pitná

Postup

1

Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele.

Nutriční hodnoty

Kalorie 379 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 28 g
Tuky 49 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 170,5 mg
Sodík 458,1 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 27,6 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz