Skopová kýta s fazolemi
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Celer bulvový
- 3 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibule
- 250 g
- Fazole bílé
- 20 g
- Mouka pšeničná hladká
- 100 g
- Mrkev kořen
- 60 ml
- Olej rostlinný
- 4 g
- Pepř černý mletý
- 100 g
- Petržel kořen
- 50 g
- Petržel kudrnka
- 50 ml
- Protlak rajčatový
- 800 g
- Skopová kýta
- 9 g
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou a namočíme na několik hodin. Nabobtnalé uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Maso potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme, vložíme do pekáče a zalijeme olejem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, podléváme a maso otáčíme. Když je maso skoro měkké, přihodíme na kousky nakrájenou zeleninu a cibuli, zakryjeme a dopečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Přidáme protlak a promícháme, aby se spojil se šťávou. Nakonec rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a smícháme se scezenými fazolemi. Maso nakrájíme na plátky a podáváme porce polité omáčkou s fazolemi, ozdobené snítkou petržele. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 379 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 28 g |
Tuky | 49 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 170,5 mg |
Sodík | 458,1 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 27,6 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 6,6 mg |
Komentáře a hodnocení