Bombajské vepřové maso na pivu
- Celkový čas:
- 170 minut
- Doba přípravy:
- 130 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 kávová lžička
- Chilli koření mleté
- 2 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 200 ml
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 ks
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 800 g
- Vepřové maso libové
Postup
1 | Olej smícháme s kořením, moukou a solí, vložíme na kousky nakrájené maso, necháme minimálně 2 hodiny marinovat. |
2 | Poté smažíme přibližně 10 minut, přidáme rozemletou cibuli a rajčata, po chvíli přilijeme pivo a podusíme do měkka. |
3 | Hotový pokrm necháme vychladnout a vložíme do lednice do druhého dne. Před podáváním znovu ohřejeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 386 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 94,7 mg |
Draslík | 114,3 mg |
Sodík | 42,3 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,9 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3 g |
Komentáře a hodnocení