Paprikové lusky plněné žampiony
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1 špetka
- Kmín celý
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 2 ks
- Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 500 ml
- Vývar zeleninový
- 100 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem, které necháme jen srazit. |
2 | Očištěné a omyté papriky naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme trochou vývaru a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
3 | Můžeme podávat s pečivem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 374 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 30 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 30 g |
Cholesterol | 139,2 mg |
Draslík | 751,0 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 84,8 mg |
Vitamín E | 2,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,6 mg |
Komentáře a hodnocení