Paprikové lusky plněné žampiony

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
1 špetka
Kmín celý
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
2 ks
Paprikové lusky čerstvé
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
500 ml
Vývar zeleninový
100 g
Žampiony čerstvé

Postup

1

V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme rozšlehaným vejcem, které necháme jen srazit.

2

Očištěné a omyté papriky naplníme připravenou směsí. Urovnáme je do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme trochou vývaru a dusíme ve středně vyhřáté troubě doměkka.

3

Můžeme podávat s pečivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 374 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 30 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 30 g
Cholesterol 139,2 mg
Draslík 751,0 mg
Sodík 1 g
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 84,8 mg
Vitamín E 2,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz