Studený salát z fazolových lusků

Celkový čas:
105 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
10 g
Česnek
50 g
Cibule
35 ml
Citronová šťáva
22,5 g
Cukr krupice
450 g
Fazolové lusky zelené
0,5 g
Pepř černý mletý
120 g
Rajčata
20 g
řepkový olej
0,5 g
Sůl
1 l
Voda pitná

Postup

1

Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.

2

K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.

3

Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 154 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 35 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 35 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 698,6 mg
Sodík 135,6 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 46,5 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz