Studený salát z fazolových lusků
- Celkový čas:
- 105 minut
- Doba přípravy:
- 60 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 10 g
- Česnek
- 50 g
- Cibule
- 35 ml
- Citronová šťáva
- 22,5 g
- Cukr krupice
- 450 g
- Fazolové lusky zelené
- 0,5 g
- Pepř černý mletý
- 120 g
- Rajčata
- 20 g
- řepkový olej
- 0,5 g
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme. |
2 | K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut. |
3 | Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 154 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 35 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 698,6 mg |
Sodík | 135,6 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 46,5 mg |
Vitamín E | 1,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,6 mg |
Komentáře a hodnocení