Smažená játra s bylinkovým máslem
- Celkový čas:
- 23 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 600 g
- Játra vepřová
- 80 ml
- Olej rostlinný
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Bazalka
- 1 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 0,5 polévková lžíce
- Hořčice plnotučná
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme. |
2 | Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme. |
3 | Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou. |
4 | Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 365 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 475,5 mg |
Draslík | 423,0 mg |
Sodík | 421,6 mg |
Vláknina | 152,6 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 41,0 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 57,0 mg |
Komentáře a hodnocení