Smažená játra s bylinkovým máslem

Celkový čas:
23 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
8 minut

Ingredience

Počet porcí
0,5 polévková lžíce
Citronová šťáva
600 g
Játra vepřová
80 ml
Olej rostlinný
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička
Sůl
1 polévková lžíce
Bazalka
1 polévková lžíce
Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce
Hořčice plnotučná
80 g
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.

2

Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.

3

Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.

4

Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty

Kalorie 365 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 4 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 475,5 mg
Draslík 423,0 mg
Sodík 421,6 mg
Vláknina 152,6 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 41,0 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 57,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz