Bublanina z kompotu

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
20 g
Citronová kůra
250 g
Cukr moučkový
25 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí
500 g
Kompot meruňkový
15 g
Kypřicí prášek do pečiva
350 g
Mouka polohrubá
200 ml
Olej slunečnicový
25 g
Tuk
6 ks
Vejce slepičí
200 ml
Voda pitná

Postup

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 650 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 81 g
Tuky 33 g
Uhlovodany 78 g
Cholesterol 187,0 mg
Draslík 386,2 mg
Sodík 72,0 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,2 mg
Vitamín E 11,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz