Nádivka z trojího masa s bylinkami

Celkový čas:
130 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
100 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Kopřiva
200 g
Králičí maso
200 g
Kuřecí maso uzené
1 kávová lžička
Majoránka
1,5 dl
Mléko plnotučné
2 špetka
Nové koření mleté
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 polévková lžíce
Řeřicha
2 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené
3 polévková lžíce
Strouhanka
3 kávová lžička
Sůl
6 ks
Vejce slepičí
200 g
Vepřová plec
1,7 l
Voda pitná
500 g
Žemle tuková

Postup

1

Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.

2

Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.

3

Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.

4

Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.

5

Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.

6

Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.

7

Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 713 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 66 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 348,6 mg
Draslík 416,6 mg
Sodík 659,2 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,1 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 189,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz