Vejce s rajčatovou omáčkou
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 5 ks
- Pečivo pšeničné běžné máslové
- 10 ks
- Vejce slepičí
- 1 l
- Voda pitná
- 1 ks
- Bobkový list
- 3 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 2 kávová lžička
- Maizena - kukuřičný škrob
- 1 kávová lžička
- Majoránka
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 2 špetka
- Nové koření mleté
- 3 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička
- Oregano sušené
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 450 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 dl
- Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy. |
3 | V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut. |
4 | Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list. |
5 | Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 352 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 15 g |
Tuky | 26 g |
Uhlovodany | 14 g |
Cholesterol | 517,5 mg |
Draslík | 431,6 mg |
Sodík | 457,4 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,6 mg |
Vitamín E | 3,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,0 mg |
Komentáře a hodnocení