Vejce s rajčatovou omáčkou

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
5 ks
Pečivo pšeničné běžné máslové
10 ks
Vejce slepičí
1 l
Voda pitná
1 ks
Bobkový list
3 ks
Cibule
1 kávová lžička
Cukr krupice
2 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička
Majoránka
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
2 špetka
Nové koření mleté
3 polévková lžíce
Olej slunečnicový
1 kávová lžička
Oregano sušené
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
450 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 dl
Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy.

3

V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut.

4

Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list.

5

Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 352 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 15 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 14 g
Cholesterol 517,5 mg
Draslík 431,6 mg
Sodík 457,4 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,6 mg
Vitamín E 3,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz