Salát na thajský způsob s hovězím masem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 6 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 700 g
- Hovězí roštěnka níz. peč.
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 kávová lžička
- Olej sezamový
- 1 kávová lžička
- Omáčka rybí
- 1 kávová lžička
- Omáčka sójová
- 100 g
- Ořechy Kešu
- 2 ks
- Paprika červená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 700 g
- Rostbíf
- 1 ks
- Salát hlávkový
- 1 špetka
- Sůl
- 1 špetka
- Zázvor mletý
Postup
1 | Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet. |
2 | Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky. |
3 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme. |
4 | Česnek oloupeme a nasekáme najemno. |
5 | Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře. |
6 | Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky. |
7 | Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky. |
8 | Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 091 kcal |
Bílkoviny | 100 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 68 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 268,2 mg |
Draslík | 808,5 mg |
Sodík | 918,8 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 49,7 mg |
Vitamín E | 1,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 18,8 mg |
Komentáře a hodnocení