Salát na thajský způsob s hovězím masem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
6 polévková lžíce
Citronová šťáva
1 kávová lžička
Cukr krupice
700 g
Hovězí roštěnka níz. peč.
50 g
Máslo čerstvé
6 polévková lžíce
Olej olivový
1 kávová lžička
Olej sezamový
1 kávová lžička
Omáčka rybí
1 kávová lžička
Omáčka sójová
100 g
Ořechy Kešu
2 ks
Paprika červená
1 špetka
Pepř černý mletý
700 g
Rostbíf
1 ks
Salát hlávkový
1 špetka
Sůl
1 špetka
Zázvor mletý

Postup

1

Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.

2

Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.

3

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.

4

Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

5

Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.

6

Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.

7

Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.

8

Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 091 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 14 g
Tuky 68 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 268,2 mg
Draslík 808,5 mg
Sodík 918,8 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 49,7 mg
Vitamín E 1,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 18,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz