Jehněčí kuličky s bazalkovým pestem

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bageta
1 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule červená
450 g
Jehněčí maso
1 polévková lžíce
Limetková šťáva
5 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
3 polévková lžíce
Pesto
1 špetka
Sůl

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky.

2

V misce smícháme olivový olej, lžíci bazalkového pesta, limetkovou šťávu, sůl, pepř a připravenou marinádou potřeme plátky bagety.

3

V míse smícháme mleté jehněčí maso, přidáme na jemno nasekanou červenou cibuli, česnek, zbytek pesta, pepř, sůl, promícháme a z hmoty vytvarujeme kuličky. Na špejle střídavě napichujeme plátky bagety a masové kuličky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut.

4

Po upečení ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 563 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 41 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 41 g
Cholesterol 90,0 mg
Draslík 87,9 mg
Sodík 464,7 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1 g

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz