Jehněčí kuličky s bazalkovým pestem
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bageta
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule červená
- 450 g
- Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce
- Limetková šťáva
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce
- Pesto
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky. |
2 | V misce smícháme olivový olej, lžíci bazalkového pesta, limetkovou šťávu, sůl, pepř a připravenou marinádou potřeme plátky bagety. |
3 | V míse smícháme mleté jehněčí maso, přidáme na jemno nasekanou červenou cibuli, česnek, zbytek pesta, pepř, sůl, promícháme a z hmoty vytvarujeme kuličky. Na špejle střídavě napichujeme plátky bagety a masové kuličky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. |
4 | Po upečení ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 563 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Sacharidy | 41 g |
Tuky | 29 g |
Uhlovodany | 41 g |
Cholesterol | 90,0 mg |
Draslík | 87,9 mg |
Sodík | 464,7 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1 g |
Komentáře a hodnocení