Pizza se zeleninou
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 0,5 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Droždí sušené
- 125 g
- Hříbky čerstvé
- 125 g
- Lilek
- 450 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g
- Mozzarella
- 10 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 0,5 kávová lžička
- Oregano sušené
- 1 ks
- Paprika červená
- 2 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 220 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g
- Špenát listový čerstvý
- 2 špetka
- Sůl
- 0,5 kávová lžička
- Tymián sušený
- 0,8 ks
- Voda pitná
Postup
1 | V malé misce smícháme sušené droždí a 3/4 šálku vlažné vody, po 5-10 minutách směs zpění. V prosáté hladké mouce se solí uděláme důlek, vlijeme do něj připravený kvásek, přidáme 4 lžíce olivového oleje a zpracujeme na těsto, které prohnětáváme, dokud není vláčné. Těsto necháme ve vymazané míse na teplém místě, přikryté fólií, asi hodinu kynout. |
2 | Vykynuté těsto krátce promačkáme, vyválíme nebo rozprostřeme v dortové formě s oddělitelným dnem (průměr 30 cm). Konzervovaná okapaná rajčata nasekáme a společně s rajským protlakem natřeme na těsto. |
3 | Na 2 lžičky rozpáleného oleje přidáme prolisovaný česnek, čerstvé špenátové listy a mícháme, dokud špenát neovadne, asi 3 minuty, pak ho necháme okapat a dáme na rajčata. Přidáme plátky mladých hříbků, kostičky červené papriky zbavené semínek, nasekanou červenou cibuli, plátky lilku, sušené oregano, sušený tymián, strouhanou mozzarellu. |
4 | Pokapeme zbylým olivovým olejem a 30 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, okraje těsta zezlátnou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 678 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 96 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 673,4 mg |
Sodík | 247,0 mg |
Vláknina | 15 g |
Vitamín A | 5 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 44,0 mg |
Vitamín E | 1,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,2 mg |
Komentáře a hodnocení