Pizza se zeleninou

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
0,5 ks
Cibule
1 kávová lžička
Droždí sušené
125 g
Hříbky čerstvé
125 g
Lilek
450 g
Mouka pšeničná hladká T 650
125 g
Mozzarella
10 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička
Oregano sušené
1 ks
Paprika červená
2 polévková lžíce
Protlak rajčatový
220 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g
Špenát listový čerstvý
2 špetka
Sůl
0,5 kávová lžička
Tymián sušený
0,8 ks
Voda pitná

Postup

1

V malé misce smícháme sušené droždí a 3/4 šálku vlažné vody, po 5-10 minutách směs zpění. V prosáté hladké mouce se solí uděláme důlek, vlijeme do něj připravený kvásek, přidáme 4 lžíce olivového oleje a zpracujeme na těsto, které prohnětáváme, dokud není vláčné. Těsto necháme ve vymazané míse na teplém místě, přikryté fólií, asi hodinu kynout.

2

Vykynuté těsto krátce promačkáme, vyválíme nebo rozprostřeme v dortové formě s oddělitelným dnem (průměr 30 cm). Konzervovaná okapaná rajčata nasekáme a společně s rajským protlakem natřeme na těsto.

3

Na 2 lžičky rozpáleného oleje přidáme prolisovaný česnek, čerstvé špenátové listy a mícháme, dokud špenát neovadne, asi 3 minuty, pak ho necháme okapat a dáme na rajčata. Přidáme plátky mladých hříbků, kostičky červené papriky zbavené semínek, nasekanou červenou cibuli, plátky lilku, sušené oregano, sušený tymián, strouhanou mozzarellu.

4

Pokapeme zbylým olivovým olejem a 30 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C, okraje těsta zezlátnou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 678 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 96 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 673,4 mg
Sodík 247,0 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 5 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 44,0 mg
Vitamín E 1,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz