Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 0,5 ks
- Chilli paprička
- 1 ks
- Cibulka jarní
- 0,5 kávová lžička
- Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce
- Fazole černé
- 12 ks
- Hřebenatka
- 1 hrst
- Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička
- Mouka kukuřičná
- 1 kávová lžička
- Olej olivový
- 0,5 kávová lžička
- Olej sezamový
- 3 kávová lžička
- Omáčka sójová
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Sherry brandy
- 0,3 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou. |
2 | Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem. |
3 | V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut. |
4 | Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 138 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 39,6 mg |
Draslík | 457,7 mg |
Sodík | 243,6 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,5 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,7 mg |
Komentáře a hodnocení