Kořeněné dušené hřebenatky s černými fazolemi

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
0,5 ks
Chilli paprička
1 ks
Cibulka jarní
0,5 kávová lžička
Cukr moučkový
1 polévková lžíce
Fazole černé
12 ks
Hřebenatka
1 hrst
Koriandr čerstvý
1 kávová lžička
Mouka kukuřičná
1 kávová lžička
Olej olivový
0,5 kávová lžička
Olej sezamový
3 kávová lžička
Omáčka sójová
1 špetka
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Sherry brandy
0,3 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Maso vyjmeme ze škeblí a dáme stranou. Maso namočíme do sherry a rozdělíme po dvou kusech zpět do škeblí. Odložíme stranou.

2

Fazole necháme 15 minut namáčet ve studené vodě, propláchneme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, kukuřičnou moukou, ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a osladíme cukrem. Směs rozdělíme do škeblí a zakápneme sezamovým olejem.

3

V napařovacím hrnci přivedeme k varu trochu vody, škeble naskládáme na pařák a pod pokličkou dusíme cca 5 minut.

4

Po vyjmutí posypeme na tenké plátky nakrájenou cibulkou (použijeme pouze zelenou část), dozdobíme lístky koriandru a malými kousky chilli papričky a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 138 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 7 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 39,6 mg
Draslík 457,7 mg
Sodík 243,6 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,5 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz