Steak z lososa s houbami
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Estragon
- 5 g
- Hořčice
- 250 g
- Houby čerstvé
- 800 g
- Losos - filety
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 5 ml
- Ocet vinný
- 5 g
- Pepř cayenský
- 1 ks
- Šalotka
- 10 ml
- Solamyl - bramborový škrob
- 5 g
- Sůl
- 200 ml
- Vývar zeleninový
- 20 ml
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky. |
2 | Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut. |
3 | Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou. |
4 | Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 438 kcal |
Bílkoviny | 46 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 122,5 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 873,3 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 1 g |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 8,4 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 20,0 mg |
Komentáře a hodnocení