Steak z lososa s houbami

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Estragon
5 g
Hořčice
250 g
Houby čerstvé
800 g
Losos - filety
50 g
Máslo čerstvé
5 ml
Ocet vinný
5 g
Pepř cayenský
1 ks
Šalotka
10 ml
Solamyl - bramborový škrob
5 g
Sůl
200 ml
Vývar zeleninový
20 ml
Zakysaná smetana

Postup

1

Rybu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Na pánvi necháme roztát zhruba 1/2 másla, steaky osmahneme na obou stranách a dáme bokem. Houby řádně očistíme a nakrájíme na drobné plátky.

2

Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na zbytku másla, dokud nezesklovatí. Vmícháme houby a podusíme je, dokud nevypaří veškerou vodu, zalijeme vývarem a vše dále vaříme na mírném ohni okolo 4 minut.

3

Škrobovou moučku zamícháme společně s vodou, hořčicí a vzniklou směs přilijeme k houbám. Chvíli mícháme a zalijeme zakysanou smetanou.

4

Estragon opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, zbavíme lístků, nadrobno nakrájíme a smícháme je s houbami. Podle chutí přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Směsí zalijeme smažené rybí steaky. Podáváme teplé.

Nutriční hodnoty

Kalorie 438 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 18 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 122,5 mg
Draslík 1 g
Sodík 873,3 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 8,4 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz