Thajský teplý kuřecí salát
- Celkový čas:
- 26 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 16 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 80 g
- Cibule
- 2 kávová lžička
- Křenová pasta - Krenex
- 500 g
- Kuřecí prsa
- 200 g
- Okurka salátová
- 1 kávová lžička
- Olej rostlinný
- 100 g
- Paprika červená
- 100 g
- Paprika žlutá
- 250 g
- Salát ledový
- 65 ml
- Ocet vinný červený
- 110 ml
- Olej olivový
- 2 kávová lžička
- Thajská směs
Postup
1 | Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat. |
2 | Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut. |
3 | Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu. |
4 | Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 592 kcal |
Bílkoviny | 38 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 43 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 106,7 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 222,8 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 50,0 mg |
Vitamín B6 | 1,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 124,7 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,0 mg |
Komentáře a hodnocení