Thajský teplý kuřecí salát

Celkový čas:
26 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
16 minut

Ingredience

Počet porcí
80 g
Cibule
2 kávová lžička
Křenová pasta - Krenex
500 g
Kuřecí prsa
200 g
Okurka salátová
1 kávová lžička
Olej rostlinný
100 g
Paprika červená
100 g
Paprika žlutá
250 g
Salát ledový
65 ml
Ocet vinný červený
110 ml
Olej olivový
2 kávová lžička
Thajská směs

Postup

1

Kuřecí řízky naklepeme na stejnou tloušťku. Křenovou pastu promícháme s olejem, směsí potřeme plátky masa, necháme 20 minut marinovat.

2

Gril rozpálíme, řízky položíme na gril a grilujeme po každé straně 4 minuty. Nakrájíme žlutou a červenou papriku na proužky, okurku a cibuli na kolečka, položíme na plech, pokropíme vodou, grilujeme při stálém míchání a obracení 5 - 7 minut.

3

Na talíře položíme listy ledového salátu, na salát dáme teplou zeleninu. Grilované kuřecí maso nakrájíme na šikmé plátky a pokládámeme na zeleninu.

4

Olej, ocet a thajskou směs smícháme na dresing, kterým zakapeme ještě teplý kuřecí salát.

Nutriční hodnoty

Kalorie 592 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 13 g
Tuky 43 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 106,7 mg
Draslík 1 g
Sodík 222,8 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 50,0 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 124,7 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz