Arabská kuřecí polévka

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
65 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
600 g
Kuřecí čtvrtky
70 g
Máslo čerstvé
40 g
Mouka pšeničná hladká
2 ks
Mrkev kořen
1 špetka
Pepř černý mletý
2 ks
Petržel kořen
1 hrst
Petržel - nať
30 g
Rýže loupaná
1 špetka
Sůl
1,5 l
Voda pitná

Postup

1

Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie 521 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 29 g
Tuky 205 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 21,0 mg
Draslík 694,5 mg
Sodík 496,2 mg
Vláknina 16 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 105,6 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 25,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz