Arabská kuřecí polévka
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 65 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Celer bulvový
- 600 g
- Kuřecí čtvrtky
- 70 g
- Máslo čerstvé
- 40 g
- Mouka pšeničná hladká
- 2 ks
- Mrkev kořen
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 ks
- Petržel kořen
- 1 hrst
- Petržel - nať
- 30 g
- Rýže loupaná
- 1 špetka
- Sůl
- 1,5 l
- Voda pitná
Postup
1 | Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 521 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 205 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 21,0 mg |
Draslík | 694,5 mg |
Sodík | 496,2 mg |
Vláknina | 16 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 105,6 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 25,4 mg |
Komentáře a hodnocení