Grilované kuře yakitori

Celkový čas:
23 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
8 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
500 g
Kuřecí prsa
75 ml
Med včelí
3 polévková lžíce
Olej olivový
0,5 polévková lžíce
Olej rostlinný
2 polévková lžíce
Omáčka sójová
1 kávová lžička
Sůl
1 polévková lžíce
Víno bílé
0,5 kávová lžička
Zázvor mletý

Postup

1

Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.

2

Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.

3

Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.

4

Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.

5

Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 254 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 18 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 80,0 mg
Draslík 498,6 mg
Sodík 340,5 mg
Vláknina 420,0 mg
Vitamín A 38,9 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,8 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz