Grilované kuře yakitori
- Celkový čas:
- 23 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 500 g
- Kuřecí prsa
- 75 ml
- Med včelí
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 0,5 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 1 polévková lžíce
- Víno bílé
- 0,5 kávová lžička
- Zázvor mletý
Postup
1 | Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme. |
2 | Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat. |
3 | Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky. |
4 | Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou. |
5 | Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 254 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 80,0 mg |
Draslík | 498,6 mg |
Sodík | 340,5 mg |
Vláknina | 420,0 mg |
Vitamín A | 38,9 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,8 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,8 mg |
Komentáře a hodnocení