Kuře s nočky
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 70 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Cibule
- 1200 g
- Kuře
- 170 g
- Mouka polohrubá
- 60 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Paprika mletá sladká
- 300 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 60 g
- Tuk
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 2 l
- Voda pitná
Postup
1 | Rozpůlíme a osolíme kuře. |
2 | Zpěníme nakrájenou cibuli na tuku, přidáme mletou papriku, půlky kuřete a osmahneme, podlijeme vodou a doměkka dusíme. |
3 | Měkké vyndáme a rozdělíme na porce. |
4 | Štávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Osolíme a na porce masa procedíme. |
5 | Nočky připravíme tak, že hustší těsto z polohrubé mouky, vejce, vody a soli nalijeme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a povaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 749 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 33 g |
Tuky | 48 g |
Uhlovodany | 24 g |
Cholesterol | 220,4 mg |
Draslík | 470,5 mg |
Sodík | 312,7 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 345,3 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,7 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 52,4 mg |
Komentáře a hodnocení