Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
100 ml
Smetana 12% (konzumní)
400 g
špecle
250 g
Uzené maso vařené
250 g
Zelí kysané

Postup

1

Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou.

2

Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 790 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 76 g
Tuky 41 g
Uhlovodany 75 g
Cholesterol 10,0 mg
Draslík 159,0 mg
Sodík 6,0 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 25,3 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 25,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz