Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 100 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 400 g
- špecle
- 250 g
- Uzené maso vařené
- 250 g
- Zelí kysané
Postup
1 | Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou. |
2 | Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 790 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 76 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 75 g |
Cholesterol | 10,0 mg |
Draslík | 159,0 mg |
Sodík | 6,0 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 25,3 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 25,2 mg |
Komentáře a hodnocení