Dušená zelenina z domácí pekárny
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Celer bulvový
- 100 g
- Fazolové lusky zelené
- 4 ks
- Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 ks
- Petržel kořen
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 500 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Mrkev, celer a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky. |
2 | Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájenou zeleninu i omyté fazolky, přilijeme vodu, přidáme olej a sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. |
3 | Přibližně po 20 minutách zkontrolujeme, zda je zelenina měkká, program buď necháme pokračovat, nebo pekárnu vypneme a dušení ukončíme. |
4 | Formu v rukavicích vyndáme z vypnuté pekárny, dušenou zeleninu můžeme servírovat. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 129 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 347 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 728,3 mg |
Sodík | 322,3 mg |
Vláknina | 19 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 105,9 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,3 mg |
Komentáře a hodnocení