Dušená zelenina z domácí pekárny

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Celer bulvový
100 g
Fazolové lusky zelené
4 ks
Mrkev kořen
1 polévková lžíce
Olej olivový
2 ks
Petržel kořen
1 kávová lžička
Sůl
500 ml
Voda pitná

Postup

1

Mrkev, celer a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájenou zeleninu i omyté fazolky, přilijeme vodu, přidáme olej a sůl. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.

3

Přibližně po 20 minutách zkontrolujeme, zda je zelenina měkká, program buď necháme pokračovat, nebo pekárnu vypneme a dušení ukončíme.

4

Formu v rukavicích vyndáme z vypnuté pekárny, dušenou zeleninu můžeme servírovat.

Nutriční hodnoty

Kalorie 129 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 20 g
Tuky 347 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 728,3 mg
Sodík 322,3 mg
Vláknina 19 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 105,9 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz