Dančí guláš s okurkami

Celkový čas:
120 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Brambory vařené
2 stroužek
Česnek
200 g
Cibule
1000 g
Dančí maso
30 g
Jíška hotová tmavá
3 g
Nové koření celé
150 g
Okurky nakládané
100 g
Paprika červená
20 g
Paprika mletá sladká
3 g
Pepř černý mletý
100 g
Protlak rajčatový
80 g
Sádlo škvařené
40 g
Slanina vepřová
10 g
Sůl
1000 ml
Vývar z hovězích kostí

Postup

1

Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka.

3

Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme.

4

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 585 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 36 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 30 g
Cholesterol 167,5 mg
Draslík 2 g
Sodík 2 g
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 34,5 mg
Vitamín E 1,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz