Dančí guláš s okurkami
- Celkový čas:
- 120 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Brambory vařené
- 2 stroužek
- Česnek
- 200 g
- Cibule
- 1000 g
- Dančí maso
- 30 g
- Jíška hotová tmavá
- 3 g
- Nové koření celé
- 150 g
- Okurky nakládané
- 100 g
- Paprika červená
- 20 g
- Paprika mletá sladká
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 100 g
- Protlak rajčatový
- 80 g
- Sádlo škvařené
- 40 g
- Slanina vepřová
- 10 g
- Sůl
- 1000 ml
- Vývar z hovězích kostí
Postup
1 | Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, nakládané okurky nakrjíme na nudličky, slaninu na drobné kostičky, červenou papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova. Na cibulový základ vložíme maso, osmažíme, osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, krátce podusíme, podlijeme vývarem z kostí, přisypeme proužky papriky, česnek, okurky, nové koření a dusíme zvolna téměř doměkka. |
3 | Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme a odstavíme. |
4 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 585 kcal |
Bílkoviny | 49 g |
Sacharidy | 36 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 30 g |
Cholesterol | 167,5 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 34,5 mg |
Vitamín E | 1,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,1 mg |
Komentáře a hodnocení