Křenové špízy s cuketou a okurkou
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 1 ks
- Cuketa
- 2 polévková lžíce
- Křen
- 1 ks
- Okurka salátová
- 1 polévková lžíce
- Olej olivový
- 3 stroužek
- Česnek
- 0,5 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 0,5 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 0,5 kávová lžička
- Pepř citronový
- 3 špetka
- Sůl
Postup
1 | Cuketu a salátovou okurku (hadovku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka silná asi 2 cm. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Do mísy dáme olivový olej, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, drobně pokrájený kopr. Cuketu s okurkou promícháme v marinádě a necháme 30 minut odležet. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a odložíme do misky a promícháme s 1 lžicí oleje. |
3 | Cuketu s cibulí a okurkou napíchneme na grilovací jehly. Špízy grilujeme v předehřátém grilu přibližně 8-10 minut dozlatova. Přibližně 2 minuty před koncem grilování potřeme špízy křenem. Servírujeme horké. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 95 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 9 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 282,4 mg |
Sodík | 203,9 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 16,3 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení