Hrachová omáčka

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
200 ml
Bujón houbový
200 g
Hrách loupaný
1 špetka
Muškátový oříšek
1 špetka
Pepř černý mletý
0,5 ks
Petržel - nať
1 špetka
Sůl
0,5 ks
Tymián čerstvý
400 ml
Vývar zeleninový

Postup

1

Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.

2

Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.

3

Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.

Nutriční hodnoty

Kalorie 384 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 48 g
Tuky 15 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 1,8 mg
Draslík 174,3 mg
Sodík 525,8 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 16,2 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz