Hrachová omáčka
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 ml
- Bujón houbový
- 200 g
- Hrách loupaný
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 0,5 ks
- Petržel - nať
- 1 špetka
- Sůl
- 0,5 ks
- Tymián čerstvý
- 400 ml
- Vývar zeleninový
Postup
1 | Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme. |
2 | Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou. |
3 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 384 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 48 g |
Tuky | 15 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 1,8 mg |
Draslík | 174,3 mg |
Sodík | 525,8 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 16,2 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,2 mg |
Komentáře a hodnocení