Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky

Celkový čas:
95 minut
Doba přípravy:
35 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Badyán
1 ks
Bobkový list
0,5 ks
Celer řapíkatý
2 stroužek
Česnek
2 ks
Cibule
4 ks
Kuřecí stehna
3 ks
Mrkev kořen
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
100 g
Petržel kudrnka
5 g
Petržel - nať
120 g
Sádlo škvařené
220 g
Samokypřicí mouka
3 kávová lžička
Sůl
3 ks
Tuřín
5 g
Tymián čerstvý
2 polévková lžíce
Voda pitná
1 l
Vývar drůbeží

Postup

1

Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř.

2

Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu, rozpůlené stroužky česneku, snítku tymiánu, snítky petrželky, badyán a bobkový list. Vše zalijeme drůbežím vývarem, popřípadě jen vodou tak, aby maso i zelenina byly zakryty a uvedeme do varu. Potom zmírníme plamen a stehna se zeleninou vaříme za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu.

3

Mezitím připravíme bylinkové knedlíčky. Smícháme samokypřící mouku, sádlo a špetku soli a pepře se sekanou petrželovou natí, podle potřeby přidáme studenou vodu. Uhněteme měkké těsto, z kterého naděláme kulaté knedlíčky. Ke konci vaření do rendlíku odebereme trochu vývaru a v něm knedlíčky 10-15 minut vaříme, až změknou.

4

Maso a zeleninu s trochou vývaru rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 250 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 64 g
Tuky 319 g
Uhlovodany 55 g
Cholesterol 195,1 mg
Draslík 723,5 mg
Sodík 2 g
Vláknina 16 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 58,0 mg
Vitamín E 1,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz