Bramborové šišky s borůvkovou omáčkou

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Brambory
2 polévková lžíce
Cukr moučkový
0,5 l
Kompot borůvkový
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
120 g
Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce
Solamyl
3 polévková lžíce
Strouhanka
200 g
Tvaroh měkký
2 ks
Vejce slepičí
2 l
Voda pitná
4 polévková lžíce
Zakysaná smetana

Postup

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Uvařené brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s tvarohem, mouku a vejci. Těsto dochutíme solí a vyválíme z něj šišky dlouhé 7 až 10 cm o průměru přibližně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu dostatčné množství osolené vody a šišky v ní 5 minut vaříme. Uvařené šišky necháme v sítu okapat.

2

Borůvkový kompot zahřejeme na bod varu a zahustíme ho Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě. Borůvkovou omáčku podle chuti osladíme cukrem.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm strouhanku a podle chuti ji také osladíme cukrem.

4

Okapané šišky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou, přidáme zakysanou smetanu, posypeme osmažnou strouhankou a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 424 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 69 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 44 g
Cholesterol 132,1 mg
Draslík 311,6 mg
Sodík 122,2 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,1 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz