Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 1 kávová lžička
- Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 hrst
- Petržel kudrnka
- 200 g
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 špetka
- Sůl
- 50 g
- Sýr Parmezán
- 400 g
- Těstoviny konzumní
- 1 kávová lžička
- Tymián sušený
- 2 l
- Voda pitná
- 200 g
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou. |
4 | Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí. |
5 | Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 515 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 81 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 28,5 mg |
Draslík | 222,3 mg |
Sodík | 282,6 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,5 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 52,0 mg |
Komentáře a hodnocení