Salát z fazolek

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
20 g
Cukr krupice
400 g
Fazolové lusky zelené
2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
20 g
Olej stolní
4 ks
Pepř černý celý
1 špetka
Sůl
0,3 l
Voda pitná

Postup

1

Zelené fazolky zbavíme vláken, vypereme je, zalijeme teplou vodou a uvaříme doměkka.

2

Potom fazolky scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Prochladlé nakrájíme na kousky asi 3cm dlouhé a dáme do mísy.

3

Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a přidáme ocet a celý pepř. Převaříme a necháme trochu vychladnout.

4

Marinádou přelijeme fazolky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním pokapeme každou porci olejem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 198 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 38 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 38 g
Cholesterol 2,8 mg
Draslík 714,7 mg
Sodík 84,3 mg
Vláknina 27 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 20,6 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 12,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz