Salát z fazolek
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 20 g
- Cukr krupice
- 400 g
- Fazolové lusky zelené
- 2 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 20 g
- Olej stolní
- 4 ks
- Pepř černý celý
- 1 špetka
- Sůl
- 0,3 l
- Voda pitná
Postup
1 | Zelené fazolky zbavíme vláken, vypereme je, zalijeme teplou vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Potom fazolky scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Prochladlé nakrájíme na kousky asi 3cm dlouhé a dáme do mísy. |
3 | Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a přidáme ocet a celý pepř. Převaříme a necháme trochu vychladnout. |
4 | Marinádou přelijeme fazolky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním pokapeme každou porci olejem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 198 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 38 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 38 g |
Cholesterol | 2,8 mg |
Draslík | 714,7 mg |
Sodík | 84,3 mg |
Vláknina | 27 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 20,6 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,6 mg |
Komentáře a hodnocení