Jednoduchý recept

Hlávkový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Hlávkový salát 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2046
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Cukr krupice
50 ml Ocet kvasný lihový
5 ks Salát hlávkový
10 g Sůl
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 37 kcal
Kilojoule 157kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
19% Sodík 388 mg
2% Bílkoviny 1 g
Hlávkový salát
  • Hlávkový salát
  • 1
  • Hlávkový salát
  • 2
  • Vložit obrázek

Hlávkový salát postup přípravy receptu:

1

Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.

3

Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.

4

Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.

Komentáře a hodnocení

 
marketa98
Hlávkový salát
Vyzkoušela jsem tuto zálivku, i když jsem zvyklá dělat nálev v jiných poměrech. Tyto poměry mi nevyhovují. Dávám více vody a méně cukru a ještě méně octa. Bohužel zůstanu u své původní zálivky, na kterou jsme všichni zvyklí =)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept