Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Brambory
50 g
Mouka pšeničná hladká
50 ml
Olej rostlinný
0,5 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka
Sůl
80 g
Sýr Eidam uzený 45%
2 ks
Vejce slepičí
600 g
Vepřová kýta

Postup

1

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko.

2

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku.

3

V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.

4

Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 600 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 12 g
Tuky 43 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 223,2 mg
Draslík 603,3 mg
Sodík 182,7 mg
Vláknina 750,0 mg
Vitamín A 151,7 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,5 mg
Vitamín E 1,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz