Vepřové řízky smažené v bramborovém těstíčku
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Brambory
- 50 g
- Mouka pšeničná hladká
- 50 ml
- Olej rostlinný
- 0,5 dl
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 špetka
- Sůl
- 80 g
- Sýr Eidam uzený 45%
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 600 g
- Vepřová kýta
Postup
1 | Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse z nastrouhaných brambor, vajíček, piva a mouky vypracujeme hladké těstíčko. |
2 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, osolíme a obalíme v připraveném těstíčku. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. |
4 | Upečené řízky podáváme posypané nastrouhaným sýrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 600 kcal |
Bílkoviny | 39 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 43 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 223,2 mg |
Draslík | 603,3 mg |
Sodík | 182,7 mg |
Vláknina | 750,0 mg |
Vitamín A | 151,7 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,5 mg |
Vitamín E | 1,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,9 mg |
Komentáře a hodnocení