Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Celer bulvový
200 g
Celer - nať
10 stroužek
Česnek
1 kg
Cibule
0,8 kg
Kedlubna
0,5 kg
Květák
1 kg
Mrkev kořen
0,5 kg
Petržel kořen
200 g
Petržel - nať
1 kg
Sůl

Postup

1

Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák.

2

Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy.

3

Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo.

Nutriční hodnoty

Kalorie 44 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 9 g
Tuky 58 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 291,7 mg
Sodík 10 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 38,9 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz