Kořenová zelenina nakládaná do soli - polotovar
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 60 minut
- Doba vaření:
- 0 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Celer bulvový
- 200 g
- Celer - nať
- 10 stroužek
- Česnek
- 1 kg
- Cibule
- 0,8 kg
- Kedlubna
- 0,5 kg
- Květák
- 1 kg
- Mrkev kořen
- 0,5 kg
- Petržel kořen
- 200 g
- Petržel - nať
- 1 kg
- Sůl
Postup
1 | Očistíme, oloupeme a omyjeme zeleninu: celer, mrkev, petržel a kedlubny. Oloupeme cibule s česnekem, omyjeme a na malé růžičky rozdělíme květák. |
2 | Celer, mrkev, petržel nahrubo nastrouháme, kedlubnu pokrájíme na tenké nudličky a dáme do velké mísy. Cibuli s česnekem nakrájíme na drobné kostičky a s květákovými růžičkami přidáme k nastrouhané zelenině. Omyjeme petrželovou a celerovou nať, drobně ji pokrájíme a dáme do mísy. |
3 | Všechnu zeleninu dobře promícháme s 1 kg soli a namačkáme je do čistých suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme dobře víkem a odložíme na tmavé, chladné místo. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 44 kcal |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 58 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 291,7 mg |
Sodík | 10 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 38,9 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,9 mg |
Komentáře a hodnocení