Farářovy svíčkové řezy

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Hovězí svíčková
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
1 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce
Strouhanka
1 špetka
Sůl
100 g
Sýr Eidam cihla 40%
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Tvrdý sýr najemno nastrouháme.

2

Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa postupně obalíme ve strouhance a vejcích rozšlehaných s pivem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm pečeme z obou stran, až jsou měkké a zlatavé. Měkké maso vyjmeme z pánve a šťávu zjemníme přimícháním másla.

4

Maso na servírovacích talířích polijeme šťávou z pánve, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 434 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 4 g
Tuky 19 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 215,2 mg
Draslík 568,0 mg
Sodík 214,4 mg
Vláknina 263,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 19,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz