Farářovy svíčkové řezy
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Hovězí svíčková
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1,5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 dl
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 špetka
- Sůl
- 100 g
- Sýr Eidam cihla 40%
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Tvrdý sýr najemno nastrouháme. |
2 | Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa postupně obalíme ve strouhance a vejcích rozšlehaných s pivem. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a bifteky v něm pečeme z obou stran, až jsou měkké a zlatavé. Měkké maso vyjmeme z pánve a šťávu zjemníme přimícháním másla. |
4 | Maso na servírovacích talířích polijeme šťávou z pánve, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 434 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 19 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 215,2 mg |
Draslík | 568,0 mg |
Sodík | 214,4 mg |
Vláknina | 263,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 19,3 mg |
Komentáře a hodnocení